2014. augusztus 5., kedd

Szavazás: melyiket olvasnátok?

Megmondtam, hogy nem tűnök el végleg, nem?

Úgy látszik, attól még, hogy egy eredeti regényen dolgozom, nem áll le az agyamnak az a része, amelyik spandexbe/nehézfémbe bújtatott szupehősöket, norvég isteneket, kiszuperált katonaorvosokat és szociopata detektíveket boronál össze.

Így aztán néha kirohanásszerűen lezongorázok egy-két oldalas vázlatokat, csak hogy békén hagyjanak, és nyugodtan dolgozhassak tovább a regényemen. Mostanra összegyűlt annyi, hogy gondoltam, szavazásra bocsájtom: melyiket fejezzem be? Elképzelhető, hogy a távolabbi jövőben több is sorra kerül, de egy, a legtöbb szavazatot kapó, biztosan elkészül.

Szóval, a jelöltek felvonulása kisestélyiben, a sorszámot diszkréten maguk előtt tartva:





1. Thorki AU

A helyszín Amerika, azon belül is Louisiana az '50-es években, ahol az  üdítőmágnás Odin Griggs a családi birtokon haldoklik a hosszú múltra visszatekintő vállalkozással és a környező, egyedülálló élővilággal rendelkező mocsárral együtt. A Baton Rouge-i egyetemről a birtokra érkező fiatal botanikus, Jane, és Odin idősebb fia, Thor, vállukat egymásnak vetve küzdenek a lassan mindent elnyelni készülő enyészet ellen. Egy este rég nem látott alak jelenik meg a ház oszlopos tornácán...

2. Johnlock POV Mary

Szerintem most jól meg tudnám írni, milyen Maryként végignézni egy maguk előtt is letagadott szerelem elkésett szárba szökkenését. Már úgy a His Last Vow  után. Egyedül az a probléma aggaszt kicsit, ami Mofftissékat is: mi a fenét kezdjünk a gyerekkel?!

3. Holmescest

Ez az a történet, ami 70%-ban készen van, mégis, szerintem a legtöbbet kell dolgoznom még rajta. Mágikus realizmus, egész életüket átívelő történettel és kicsit több testi kapcsolattal, mint az eddigi róluk szóló ficekben. Carment már fenyegetem egy ideje, hogy átküldöm neki bétázásra, de az igazság az, hogy én is félek tőle, mint a tűztől.

4. Superhusbands

Végre eljutottam addig, hogy megnézzem a Winter Soldiert, és így legalább már értem, miről van szó a Steve/Bucky ficekben, de még mindig nem érzem, hogy jó ez nekem. Helyette viszont felfedeztem a régi kedvenc Tony/Steve videóimat, és rájöttem, hogy meg kellene már írnom azt a bizonyos Hogyan Jött Össze Amerika Kapitánya a Vasemberrel ficet.

Tessék, kedvcsináló a kis drágáimhoz:






Szavazni lent lehet hozzászólás formájában, ahol meg is indokolhatod/tovább tüzelhetsz, miért lenne jó az adott fic, illetve ha nem vagy beszédes hangulatban, oldalt a szavazásnál, értelemszerűen.

Én meg addig csendben és elmélyülten hegyezgetem a fic-író ceruzámat. Közben próbálok nem túl ijesztő lenni a lakótársam számára.




29 megjegyzés:

  1. A csinos kis hármas számút.
    Ott az fent. A Holmescest.
    A lelkemet azért a ficért.
    Esetleg még a leendő elsőszülöttemet is. Velem lehet egyezkedni. Rugalmas ember vagyok. *sokatmondóan feléd kacsint*
    (Miért van az az érzésem, hogy kevés ember lesz rajtam kívül, aki erre voksol?)
    *én és a balsejtelmeim el*

    /És még valami. Nagyon, nagyon örülök, hogy újra itt vagy. :3 Sok sikert a regényedhez. <3/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne aggódj, szerintem az az a fic, amit már-csak-azértis alapon be fogok fejezni. Újszülöttekkel mit is kezdenék, beérem a lelkeddel. :P

      /Én is örülök, hogy visszatérő energiáimból jut a blogra is, nagyon hiányzott. Hiányoztatok. :) /

      Törlés
  2. Óóóóó, de örülök, hogy végre visszatértél! *.*

    Viasz nem lesz egyedül azzal, hogy a Holmescestet kéri, mert hogy én is azt szeretném ám olvasni. De nagyon. :)

    Egyébként pedig hajrá, hajrá a regényeddel, kitartást, és további sok ihletet kívánok! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jó itt lenni köztetek! :) Ihlet van, idő sajnos kevesebb, de igyekszem találni. Muszáj. :P

      Törlés
  3. Szia.
    Először is leszögezem nekem az első kell Thorki AU. Sajnos vagy nem... a Stonyról engem átszoktattak a Bucky/Steve-re. Ez van.
    Viszont lenne itt más is, szóval így csendeskén olvasgattam a blogodat szebb és rémesebb napjaimon egyaránt. Viszont nem vagyok egy komment huszár szóval, hallgattam. Mély bocsánat érte. Viszont most úgy alakult, hogy nekem is lett blogom, vagy valami hasonló... bár nem tudom illik-e ilyet megjegyzésben kérni. De mit szólnál egy cseréhez? :D
    Ha nem az se gond.
    Üdv: Ria
    ui. De jó, hogy visszajöttél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, üdv nálam! :) Persze, mehet a csere, már ki is tettelek!

      Törlés
  4. Holmescest. Félsz tőle, tehát biztos jó lesz. Látom, mások is ezt akarják. Amúgy szia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kegyetlen vagy, mint mindig! De szia neked is. :)

      Törlés
  5. Szia! Thorki. Thorki. Thorki. Kérlek. Túl jó az alapötlet. Túl jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre oldalt is a Thorki vezet, szóval ha csak a Superhusband fanok nem húznak el nagyon, akkor nincs mese, fic lesz belőle.

      Törlés
  6. Szia!
    Én személy szerint a Stony-t várom nagyon. :)
    Örülök, hogy visszatértél. :))

    VálaszTörlés
  7. Ó, hát visszatértél!!ÚJRA KISÜTÖTT A NAP!!!!!Egyértelmű: a 2. Johnlock!!!!Majd MOFFATTÉK is szépen kidolgozzák a sémát, de szerintem lesz még sírás bőven a IV. évadban is. A gyerekkel? Hát...szinte bármi....azt kell mondanom bármi. Akár még Maryvel is....ne haragudjatok a borzasztó véleményért. Bármit írsz Johnlockban, az csak ínyencség lehet, főleg ennyi Lidércke mentes idő után!:D:D:Dlaudia

    VálaszTörlés
  8. Huhh, a Mary POV jó lenne, de... de nem tudok nem a Holmescestre szavazni, mivel te írod. Mivel te írod, igen! Plusz mágikus realizmus! Megacélozom magam a fizikai testvérszerelemre (bár megint csak, mivel te írod, biztos, hogy nem valami hatásvadász blődli lesz). Soha nem jelentett még ennyit egy sáligazítás (shippelem Johnt és Sherlockot, de ez az intenzitás mindent visz).
    E.

    VálaszTörlés
  9. Jelentem, a dolgok jelenlegi állása szerint a Thorki biztosan, és a Holmescest nagy valószínűséggel elkészül.

    VálaszTörlés
  10. A HÁRMAS!
    Aztataztataztataztat naaaaa!
    Hát persze a Thorki is jöhet "szemrehányón nézeget GwenPage-ra aki rászoktatta"
    És valahol itt kell bevallanom, hogy az összeset olvasni szeretném. Tőled meg pláne, hogy olvasni szeretném, és igyekszem jó kis orka módjára viselkedni és nem lerágni a fél falat fenenagy izgatottságomba, de értsd meg, hogy visszatértél, és öröm van, meg jóság, meg szeretet.
    Kicsit túl vagyok pörögve, bocsi.
    De na. Irsz. Élsz. Ez mennyire jó már?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írok, írok. Lassan, szépen, ahogy csiga megy a jégen. XD Élek is, azt ugyan nem tudom, hogy ez jó-e, de ez van. Végül is biztos jó, mert sokan csinálják rajtam kívül. (Egyél tehénszart, tízmilliárd légy nem tévedhet. XD)

      Egy jó dolog mindenesetre tuti van benne (az életben, nem a tehénszarban): olvashatom a hozzászólásaid! <3

      Törlés
  11. Akkor, hogy erősítsem a Holmescest!!!!Bár TŐLED, JELENTEM TŐLED minden arany! Kedves rajongó/őrjöngő társaim....a britek is ennyire megvesznek a Holmescestekért? Kitől indult el a témafelvetés és ki csiszolta kánonná? Claudia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vettem! :) Igen, angolul is elég sok fic van, de megmondom őszintén, leszoktam az olvasásukról, mivel nagy részük pornó, és valahogy nem látom a bájt abban, hogy 'mit számít, hogy testvérek, dobjuk be őket a legsablonosabb pornófilmes helyzetekbe'. Számomra mindig inkább a lelki oldal, a kettőjük különös viszonya, a bűntudat, az, ahogyan mégis az egyetlenek a másik számára - szóval ezek azok, amik érdekessé teszik az egészet.
      Ja, meg Mycroft ruhatára.
      (Főleg Mycroft ruhatára.)

      Törlés
  12. Kedves Lidércke! A Sherlock angol verziójával kapcsolatban kérdezném (lehet, hogy ez neked is könnyebb lenne, ha) mit szólnál hozzá, ha keresnék neked bétát az én külföldi netes ismerőseim közt?
    E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt szólnám hozzá, hogy hagy ölelgesselek meg érte! :) Volt anno bétám, meg próbálkozásaim angol ficekkel, aztán egyik a másikkal tűnt el, közben én is másfelé kezdtem kacsingatni... De ha találsz valakit, akkor nagyon szívesen elküldöm a történet fordítását (noha azt hiszem, át kell azért még futnom nekem is). Nagyon-nagyon köszönöm előre is!

      Törlés
    2. Húha, én köszönöm! Nem ígérem biztosra, hogy sikerülni fog, de akkor körbekérdezek, ki vállal egy angsttal égő Holmescest ficet. A shippel kapcsolatos fenti hozzászólásodat meg aranyba kéne önteni. (Szólok, ha találtam vállalkozót.)
      E.

      Törlés
    3. Nagyon köszönöm még egyszer, függetlenül attól, találsz-e valakit. :)

      Törlés
  13. Én az elsőre szavazok. Felkeltetted az érdeklődésemet iránta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jelentem, az első fejezet már nagyjából készen van. :)

      Törlés
  14. szia, szia SZIA!! hát én csak most láttam ezt a bejegyzést, és haldoklom a boldogságtól :D és tudd meg, hogy nekem mindegy, mit írsz, mindegy, mit hozol, ameddig te hozod :) *nagyonörülneked*

    VálaszTörlés
  15. Sziaaaaaa!
    Engem nagyon érdekelne a Johnlock meg a Stony is. ( Bár mondjuk én sosem shippeltem őket olyan nagyon, mint pl. Steve-et és Buckyt. A Winter Soldier után. Főleg.)
    De mindig is kiváncsi voltam, hogyha összejönnének hogyan is jönnének össze. :)
    Szóval ha még nem késő én a Johnlock-ra és a Stony-ra szavazok. :)

    Üdv.: Locky

    VálaszTörlés