2013. április 10., szerda

Frostiron fanfic ajánló (angol)


Érdekes, hogy régen mennyire shipeltem őket, de aztán jött a mufurc detektív, aki mindenkit kitúrt. Igaz, így utólag előásva a gugliból azért rá kell jönnöm, ennek az is lehet az oka, hogy minőségileg a Sherlock fandomban jobb ficek vannak. Mindenesetre találtam néhány régi kedvencet, amik még most is megdobogtatják a szívem:

(A 18-as karika most is érvényes!)




Halo by Paxlux
Ez kérem, bárki bármit is mond, canon. Nem vagyok hajlandó vitatkozni. Mesteri karakterkezelés, stílus, cselekmény, egyszerűen tökéletes. Némelyik mondat örökre beleégette magát az agyamba. Még ki is nyomtattam, mert úgy éreztem, hogy én ezt tapizni akarom. Belefirkálgatni. Könnyeimmel öntözni.

The Loki Problem by Elizamechanika
Nagyon nehéz nem lelőnöm a poént, de talán elég csak annyit mondanom, hogy Loki náthás, és minden tüsszentésének kiszámíthatatlanul röhejes - vagy röhejesen kiszámíthatatlan - következményei vannak. Leginkább egyedül, hangszigetelt szobában ajánlom az olvasását.

Desiderata by Stereobone
Nem egy nagyon eredeti alapötlet, de ez nem tűnik fel, olyan jól van megírva. Amora szerelmi bűbája eltalálja Lokit, így kéjes örömmel nézhetjük végig, ahogy epekedve, lógó orral koslat Tony nyomában két bevetés között. A végén azért persze Tonynak megesik rajta a szíve, and sex ensues.

From a Seed by Theorytale
Rövid kis történet a védekezés nélküli szex veszélyeiről. Főleg alienekkel. Főleg mágikus képességekkel bíró alienekkel. 

Say Goodbye to Yesterday by Melonbutterfly
Tony és Loki egy időhurokba kerül, és a végtelenségig (?) kénytelenek ismételni azt a napot, amikor Loki úgy döntött, megszállja a Földet, mert az buli.
Időhurok. Kell ennél több? (Itt most kedvem támadt elfilozofálgatni a fanfic műfaja és az időhurok közötti párhuzamról, de inkább visszafogom magam. Mindenki szűrje le a tanulságot, ha elolvasta a ficet.)

Ez nem is fic, ez egy szörnyeteg. Eddig 58 fejezet és még nincs vége. Én kb. a kétharmadáig követtem, aztán átfordul egy számomra túl AU űrkalózos-igazságtevős szappanoperába. Kellemes, önmagát olvastató stílusban írja a szerző, ha sok időd van, uccu. 

6 megjegyzés:

  1. tyűű, ezt azt hiszem holnap végigbogarászom :D

    VálaszTörlés
  2. Elvileg Loki elvonókúrán vagyok, amire az egyik barátnőm küldött, miután az fb-s profilképemet egy chibi Lokira változtattam, de most bűnbe esek. Igazából kenyeret rágcsálva a megszállottság és a normális rajongás közötti különbségeken kellene elmélkednem, de egye fene, ezeket itt végigbogarászom :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az augusztus nem alkalmas hónap arra, hogy az ember ilyen kemény filozófiai jellegű kérdéseken törje a fejét. Viszont tökéletesen alkalmas arra, hogy egy ventilátorral, laptoppal és egy doboz fagyival felszerelkezve több száz oldalnyi Frostiron ficen rágja végig magát. XD

      Törlés
    2. Igen, végül, hosszas vívódás után én is erre a következtetésre jutottam xD A barátnőmnek pedig elküldtem Tom Loki csodáját a comic conról :D

      Törlés
  3. én nem tudom elolvasni:c nem találom a történetet:DDxd :(

    VálaszTörlés